Letní pobyty na farmě v Držkovicích v roce 2017

V termínech od 10. do 14. 7., od 24. do 28. 7. a od 7. do 11. 8. se přihlášené děti v rámci respitní péče zúčastnily Pobytů na farmě v Držkovicích. Pobyty byly v indiánském stylu a konaly se v Integračním centru Hanákův mlýn Opava, o.p.s.
V rámci připraveného programu se děti učily jak pečovat nejen o koně, ale také i o ostatní zvířata chovaná na farmě – kozy, psy, kočky, králíky, bažanty a krávu. Seznámily se se základy ošetřování koňů, jejich sedláním, uzděním i se základy jezdeckého výcviku. Setkaly se i s účastnicí celorepublikových závodů ve vozatajství, která jim předvedla trail kolem překážek, a měly možnost se na voze povozit. Dále děti navštívily areál pro výcvik psů, kde jim byla předvedena ukázka výcviku. Pod vedením instruktora absolvovaly základní vodácký výcvik – pluly na raftech a kajacích. Svou techniku jim přijeli ukázat i hasiči. Následně pro ně na zem nastříkali pěnu, ve které si všichni zařádili. V neposlední řadě navštívil farmu také instruktor MMA a předvedl dětem ukázky tohoto umění, které si pak pod jeho vedením vyzkoušely.
Přestože počasí účastníkům nepřálo a deště i bouřek si užili dosyta, odváželi si domů krásné zážitky a mnozí se již těší, až farmu navštíví opět příští rok.

Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 1Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 2Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 3Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 4Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 5Letní pobyty na farmě v Držkovicích 2017 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *